Κίνηση, Παιδί

Με τα παιδιά στην Πόλη

img_3648

Η καινούρια σεζόν ξεκίνησε με την έναρξη του φθινοπώρου και η πόλη ειναι γεμάτη δραστηριότητες και φέτος, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Θα κάνω μια προσπάθεια να μαζέψω ορισμένες προτάσεις για παιδιά που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες, εκτός των θεατρικών παραστάσεων που ορισμένες τις παρέθεσα εδώ, για να μπορέσετε να πάρετε μια πρώτη ιδέα και να οργανωθείτε εγκαίρως.

  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο Πολιτισμού ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη λειτουργία του, προσφέροντας ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Αγώνες, βόλτες με ιστιοπλοϊκό στο κανάλι, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για παιδιά, θερινός κινηματογράφος, yoga, pilates και πόσα άλλα. Νομίζω οτι μία αναζήτηση θα σας πείσει. Πολλές δραστηριότητες για παιδιά απαιτούν κράτηση από νωρίς, λόγω περιορισμένων θέσεων, οπότε σπεύσατε. Επίσης, πολλές δραστηριότητες αφορούν ηλικίες άνω των 4- 6 ετών. Λιγότερες για μικρότερα παιδάκια. Οι παιδότοποι, από ό,τι έχω καταλάβει, ειναι ακόμα σε φάση αδειοδότησης, αλλά όλα θα γίνουν εν καιρώ.
  • Μουσείο Πειραμάτων. Η επαφή των παιδιών με την επιστήμη μέσα απο το παιχνίδι, είναι ο πιο όμορφος τρόπος να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους κι ενδεχομένως, να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα στην πορεία. Το Μουσείο Πειραμάτων έχει και φέτος ένα ευρύ πρόγραμμα κυριακάτικων εργαστηρίων για παιδιά απο 5-6 ετών και πάνω. Ειναι απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων.
  • Το Περιβόλι στη Βάρη. Μέσα απο τις δραστηριότητες αυτού του όμορφου, προσεγμένου χώρου, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να καλλιεργήσουν, να μάθουν για το πώς μεγαλώνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε και γενικά, να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν τη γη και τον πλούτο της. Τι πιο όμορφο για ένα παιδί της πόλης!
  • Κυριακάτικες Βόλτες στην Πόλη. Μια ομάδα εκπαιδευτικών, ξεναγών και αρχαιολόγων έχει οργανώσει αυτή την πολύ όμορφη ιδέα που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας να επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς κι εκθεσιακούς χώρους της πόλης, με την παρουσία ξεναγού. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται διαρκώς κατά τη διάρκεια του μήνα και η κράτηση θέσεων ειναι απαραίτητη με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα βρειτε στο site της ομάδας, ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλετε να παρευρεθείτε.
  • Μουσείο Μπενάκη. Το μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς παραμένει πάντα ενα κτήριο που πρεπει να επισκεφτείς. Πέρα απο τις μόνιμες συλλογές του, οι εκθέσεις που έχει κατα καιρούς φιλοξενήσει ειναι πολύ αξιόλογες. Επιπλέον, όμως, διοργανώνει κι ορισμένες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδια σχολικής ηλικίας, που τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο της τέχνης. Ενα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό προγραμμα ειναι, για παράδειγμα, αυτό. Έχετέ το στα υπόψην.
  • Playmobile Fun Park. Εδώ ειναι η χαρά του λάτρη των playmobile. Σε έναν χώρο γεμάτο -κυριολεκτικά γεμάτο- με κατασκευές playmobile, τα πιτσιρίκια δεν ξεκολλάνε. Ακόμα και οι ενήλικες χαζεύουν με την ποικιλία. Οκ, η τιμή εισόδου δεν είναι και τόσο οικονομική, αλλα μια επίσκεψη αξίζει. Ακόμα κι απο μικρότερες ηλικίες, αρκεί να δίνεται η δέουσα προσοχή στον κίνδυνο κατάποσης. Τα παιδια πάντως σίγουρα το ευχαριστιούνται και υπάρχει και χώρος για τους γονείς.
  • Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμου. Φέτος στον Ελληνικό Κόσμο στο ΙΜΕ φιλοξενείται έκθεση δεινοσαύρων στο πραγματικό τους μέγεθος που πιστεύω θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Η έκθεση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες κι έχει ήδη ξεκινήσει απο τις 23 Σεπτέμβρη κι επειδη θα διαρκέσει συνολικά μόνο 4 εβδομάδες, αν σας ενδιαφέρει κινηθείτε άμεσα! Γενικότερα, το ΙΜΕ φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις και παραστάσεις και μέσα στη χρονιά, οπότε ειναι ένα από τα Ιδρύματα που καλό θα ειναι να τσεκάρετε.

Πολλες απο αυτές τις δραστηριότητες ειναι πολύ όμορφες και για τους ενήλικες κι ειναι μια ευκαιρία για οικογενειακές εξορμήσεις κι εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά.

Με την πρώτη ευκαιρία θα αναφερθώ και σε χώρους επιμόρφωσης ενηλίκων που έχουν πέσει στην αντίληψή μου κατα καιρούς, αλλα και σε ευκαιρίες οικογενειακών εξορμήσεων στη φύση σε κοντινή απόσταση απο το κέντρο της πόλης.

Καλες βόλτες!

Advertisement