Δημιουργία, Παιδί

Κέρασμα στο σχολείο: ιδέες για να αποφύγουμε τα γλυκά (part II)

SCHOOL TREATS

Θυμάστε εκείνη την πρώτη ιδέα για κέρασμα που σας είχα δείξει;

Ε, ήρθε η στιγμή να ετοιμάσουμε πάλι κεράσματα για τα γενέθλιά μας και η ιδέα μου είχε έρθει σχετικά νωρίς φέτος. Αγοράσαμε μικρούς χυμούς του εμπορίου (προσοχή: χωρίς προσθήκη επιπλέον ζάχαρης. Πρέπει να διαβάζετε πάντα τα συστατικά γιατί πολλοί από τους παιδικούς χυμούς περιέχουν ζάχαρη) και τους ντύσαμε.

Η αρχική ιδέα ήταν να τους φτιάξουμε σπιτάκια, πυραύλους, δεντράκια με χαρτόνια κλπ, αλλά, καθότι η εορτάζουσα έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στους ελέφαντες (όπως και στις χελώνες και στους δράκους και στους καρχαρίες και στα αυτοκινητάκια, αλλά δεν είναι της παρούσης) ήθελε ο δικός της χυμός να είναι ντυμένος ελέφαντας. Οπότε.. γιατί να μην τους κάνουμε όλους ελέφαντες; (με βόλεψε κιόλας, για να πω την αμαρτία μου. Μέσα σε 2 ώρες τους είχαμε τελειώσει όλους. 18 κομμάτια).

Κολλήσαμε, λοιπόν, γκοφρέ χαρτί γύρω γύρω. Άφησα επίτηδες το κομμάτι με το καλαμάκι ακάλυπτο. Κόψαμε αυτιά με χρωματιστά χαρτόνια (χρησιμοποίησα το ένα κομμάτι σαν δείγμα για να τα κόψω όλα), ματάκια, λωρίδες χαρτόνι για προβοσκίδες (πωλούνται κι έτοιμες μακριές λωρίδες), τους ζωγραφίσαμε στόμα και… έτοιμα τα κεράσματά μας!

 

Απλά (απλούστατα, για να είμαι ειλικρινής), υγιεινά κι επιτρέπουν και στο παιδί να συμμετέχει – το οποίο, παρεμπιπτόντως, ενθουσιάστηκε πολύ και περίμενε πώς και πώς να μοιράσει στους φίλους της τα κεράσματά της.

Καλό και όμορφο Μάιο να έχουμε!

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Κέρασμα στο σχολείο: ιδέες για να αποφύγουμε τα γλυκά (part II)”

    1. Ο συγκεκριμένος δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη – πέραν των σακχάρων που ούτως ή άλλως έχουν τα φρούτα. Υπάρχουν άλλοι της ίδιας σειράς που έχουν επιπλέον ζάχαρη όντως. Το έχω προσεξει και δεν τους έχω αγοράσει ποτέ. Υ.Γ. Δεν έχω τίποτα ενάντια στη σοκολάτα πάντως 🙂
      Ευχαριστω για το σχόλιο

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.