Unfocused

Unfocused #4

 

47b6bc628ff01878853ba11ac392bdb8_L
Paris Views

 

  • Η συλλογή φωτογραφιών του Αμερικανού φωτογράφου Gail Albert Halaban με τίτλο «Paris Views», όπου απαθανατίζει Παριζιάνους μέσα στα διαμερίσματά τους (με την άδειά τους, βέβαια). Τις βρήκα, για ποικίλους λόγους, πάρα πολύ όμορφες. Είναι κι αυτό το Παρίσι, που έχει κάτι μαγικό. Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα στο άρθρο του Κλόουν.

 

maxresdefault

  • Τα «Παιχνίδια Αστρονομίας» στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης για παιδιά 4-7 ετών για μια πρώτη επαφή με το Ηλιακό μας Σύστημα. Οι ημερομηνίες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να κλείσετε θέσεις εγκαίρως. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

25630425_10155214234341033_2003449851_n

  • Το Kids Readathon που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από τη σελίδα So much reading σε συνεργασία με την Κόκκινη Αλεπού. Σε αυτό τον αναγνωστικό «Μαραθώνιο» μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά κάθε ηλικίας (ακόμα κι αν ακόμα δεν μπορούν να διαβάσουν μόνα τους) και να βάλουν έναν στόχο ανάγνωσης 13, 26 ή 52 βιβλίων μέσα στο 2018. Τις προϋποθέσεις αυτής της πρόκλησης (γιατί δεν πρόκειται για διαγωνισμό, είναι απλά μια ευκαιρία να προκαλέσουν τα μικρά τους εαυτούς τους να φτάσουν τον στόχο τους – ή τους γονείς, αν πρόκειται για πολύ μικρά παιδάκια) μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή στις αντίστοιχες σελίδες στο Facebook. Υπάρχει κι ένα pdf για να βοηθήσει εσάς και τα παιδιά να τσεκάρετε ποια βιβλία έχετε διαβάσει και με ποια να συνεχίσετε. Μπορείτε να δανείζεστε από φίλους ή από δημοτικές βιβλιοθήκες (αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε τόσα βιβλία μέσα στο χρόνο). Εμείς δηλώσαμε ήδη και οι 2 για τα 26 βιβλία, εκτυπώσαμε και τη λίστα και ξεκινάμε!

 

main4_8055_to_agori_me_valitsa

  • Οι προτάσεις για παιδικό θέατρο αυτή την εποχή είναι και οι δύο με μια σχετικά πιο «βαριά» θεματολογία, μιας κι εστιάζουν στην προσφυγιά, αλλά και οι δύο με πολύ ωραία απόδοση κι ευαισθησία. Η πρώτη είναι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι στο θέατρο Κάπα, σε σκηνοθεσία του Ηλία Καρελλά, από τη μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και ζωντανή μουσική από την Αρετή Κετιμέ. Και η δεύτερη είναι «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλωτή στο Μουσείο Μπενάκη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Το βιβλίο της δεύτερης παράστασης μπορεί να μπει και στη λίστα του #kidsreadathon18 γιατί όχι;

 

  • Αυτή η συνταγή για muffins με μοσχοκάρυδο και κανέλα (original συνταγή εδώ) που είχα δει στο «Είμαι μαμά» τυχαία και που τη φτιάνχω που και που τα τελευταία χρόνια και γεμίζει το σπίτι (και το στόμα) αρώματα! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.

 

  • Αυτό το άρθρο σχετικά με τα παιδιά και τον τρόπο που τα μεγαλώνουμε που το είδα από το blog της Σοφίας («The Rainbow plays Music«, αν δεν το έχετε ήδη ανακαλύψει το συστήνω ανεπιφύλακτα) και το βρήκα εξαιρετικό! Προτείνω να το προσθέσετε στα bookmarks σας και να ανατρέχετε συχνά πυκνά για να θυμάστε κάποια βασικά λάθη που κάνουμε οι σημερινοί γονείς με τα παιδιά μας κι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην μετέπειτα πορεία τους. Ευχαριστώ Σοφία! Ήταν σα να μου ανοίγει κάποιος τα μάτια.

 

  • Αυτό:

24174302_1871778576214620_3787570244047884117_n

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Unfocused #4”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.