Δημιουργία, Δια βίου εκπαίδευση

Λίγο από Τέχνη την εποχή του εγκλεισμού

restricted
Claude Monet – Water Lilies – 1919

Δε θα αναλωθώ σε αυτό το post για να μιλάω περί κορονοϊού και καραντίνας. Σκοπεύω να κάνω μια σύντομη αναφορά σε ορισμένα πράγματα που κάναμε εν μέσω καραντίνας, αλλά όχι εδώ.

Σήμερα απλά θέλω να μοιραστώ ορισμένα όμορφα πράγματα που έπεσαν στην αντίληψή μου και συνδέουν αφενός με την άνοιξη και τον αγαπημένο Μάιο (που στην οικογένειά μας είναι γεμάτος με γενέθλια και γιορτές) κι αφετέρου τη μάθηση με την Τέχνη και τη σημασία της στη ζωή μας.

Μέσα σε όλα, μας έχει λήψει πολύ και η -πιο άμεση- επαφή με την Τέχνη σε κάθε της μορφή. Αν και, εδώ που τα λέμε, η Τέχνη δεν είναι μόνο σε μουσεία κι εκθέσεις. Βρίσκεται παντού γύρω και μέσα μας.

  • Και ξεκινάω με το παρακάτω εξαιρετικό link την παιδαγωγού κας. Παρασκευής Φωτιάδου. Ένα ταξίδι στους πίνακες του Monet, στα περισσότερα έργα του οποίου η ανθοστόλιστη φύση έχει την τιμητική της. Το ταξίδι συνδυάζεται με την κατασκευή νούφαρων από τα παιδιά (και τους μεγάλους). Το βρήκα υπέροχο!
95410036_3071559449568378_846019342251327488_n
Claude Monet – Poppies

 

  •  Το YouTube κρύβει πολλούς θησαυρούς μέσα στον ατελείωτο χαμό των βίντεο. Κι ένα σπουδαίο δείγμα είναι αυτό το βίντεο που δείχνει την εύκολη κατασκευή origami από παιδιά. Σε συνδυασμό με την παγκόσμια ημέρα χορού που ήταν πριν λίγες μέρες, είναι πολύ όμορφη δραστηριότητα.

 

  • Για εικονικές περιηγήσεις σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου -αν δεν τα έχετε ήδη ανακαλύψει- μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

 

  •  Και τέλος, για μια μοναδική διαδικτυακή επίσκεψη στο μπλε σπίτι της Frida Kahlo στην πόλη του Μεξικού, βρείτε τον σύνδεσμο στο τέρμα αυτού του άρθρου του CultureNow. Στο CultureNow μπορείτε να βρείτε κι άλλες εικονικές περιηγήσεις σε εκθέσεις και χώρους τέχνης (και να νοσταλγήσετε ταξίδια κι επισκέψεις και ώρες «χασίματος» εκτός σπιτιού, σαν κι εμένα…)

 

Καλό διαφορετικό Μάιο! Καλό μας μήνα.

 

 

Advertisement