Δημιουργία, Παιδί

Ένα παιδικό δωμάτιο για διάβασμα

IMG_5246 (2)Αν και το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει φτάσει στη σημερινή του μορφή εδώ και 3 χρόνια περίπου, όταν πρωτοξεκινήσαμε το Δημοτικό, καταφέρνω να το παρουσιάσω τώρα. Στην πορεία, βέβαια, έχουν προστεθεί ή αφαιρεθεί διάφορα (οι χώροι του σπιτιού είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί), αλλά η βασική του δομή είναι ολοκληρωμένη.Βέβαια, εμείς πέρυσι κάναμε το περισσότερο διάβασμα στο τραπέζι της κουζίνας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά, ούτως ή άλλως, έχουμε ακόμα χρόνια μπροστά μας.

Καταρχάς, πήραμε μαζί και τα δύο γραφεία, μιας και η μικρή κόρη ακολουθούσε σύντομα. Το παιδικό δωμάτιο (με τα κρεβάτια) είναι μικρό για να χωρέσει και γραφεία οπότε αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τη σοφίτα σε «δωμάτιο μελέτης». Το project ήταν αρκετά χρονοβόρο, καθότι μέχρι τότε η σοφίτα χρησίμευε ως αποθηκευτικός χώρος, και είχε καταφέρει να μαζέψει μπόλικη σαβούρα. Επιπλέον, πέρα από το ξεκαθάρισμα, έπρεπε και να βαφτεί.

IMG_5255 (4)

Επιλέξαμε απαλό ροζ για τους τοίχους μπροστά από τα γραφεία και τον ακριβώς απέναντι και κίτρινο για να βαφτεί η εσοχή του παραθύρου της σκεπής (πολύ μου αρέσει το κίτρινο). Αυτό το παράθυρο έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε ανάκλιση και χαρίζει αρκετό φυσικό φωτισμό. Επιπλέον, λόγω κλίσης, είναι υπέροχο τις βροχερές μέρες…

IMG_5264

Επειδή η σοφίτα είναι δίχωρη, το έξτρα χαμηλοτάβανο δωματιάκι της είπα να το κάνω για ξάπλες. Έβαψα τον ένα τοίχο κίτρινο, του έβαλα μαξιλάρες και σχεδιάζω να βάλω μέσα βιβλία και φωτάκια για να καθόμαστε να διαβάζουμε με την ησυχία μας τα βιβλία που αγαπάμε ή να παίζουμε παιχνίδια.

Αγαπημένες μου προσθήκες, τα τελάρα που τα βάψαμε σε πάρα πολύ απαλό χρώμα μέντας (τόσο απαλό που πρακτικά δε φαίνεται..) και ο μαγνητικός χάρτης στον τοίχο πάνω από τα γραφεία, αγορασμένος από plaisio (κάποτε).

Επιπλέον, ένα κομμάτι στο πλαϊνό μέρος βάφτηκε με μπογιά μαυροπίνακα. Βολικό για την επανάληψη της ορθογραφίας, τα αγγλικά και τα μαθηματικά. Και για να παίζουμε φυσικά! Στη φωτογραφία η κόρη μου έχει ήδη δημιουργήσει. Την αγαπάω αυτή την μπογιά. Χρόνια τώρα έχει βρει πολλές εφαρμογές και μια βόλτα στο pinterest δίνει πολλές ιδέες.

IMG_5275 (2)

Τα γραφεία και ο καρέκλες είναι από ΙΚΕΑ, καθώς και τα τελάρα. Τα φωτιστικά από κατάστημα με ηλεκτρικά/ ηλεκτρολογικά.

Ακόμα υπολείπονται τα σωστά φωτιστικά οροφής, αλλά, επειδή ο χώρος είναι αρκετά χαμηλοτάβανος, η επιλογή είναι λίγο δύσκολη.

Καλή σχολή χρονιά σε όλους, λοιπόν. Μικρούς και μεγάλους. Καλή αρχή, καλό κουράγιο και μην ξεχνάτε ότι, πάνω από όλα, η μάθηση πρέπει να είναι ταξίδι. Και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται: ένας νέος τόπος, με πολλά να δεις και να ακούσεις, πολλά να απολαύσεις. Οπότε κρατήστε τις αισθήσεις σας ανοιχτές.

IMG_5247

2 σκέψεις σχετικά με το “Ένα παιδικό δωμάτιο για διάβασμα”

  1. Αυτή η σοφίτα είναι πανέμορφη! Όνειρο ζωής για μένα να έχω μια σοφιτούλα και να την κάνω χώρο διαβάσματος… Πολύ όμορφη η διακόσμηση, μπράβο! Και τυχερά τα παιδιά που έχουν τέτοιο χώρο!
    Άλκηστη

    Μου αρέσει!

    1. Ευχαριστώ πολύ Άλκηστη! Ειλικρινά έπρεπε να έχω βάλει και μια φωτογραφία του πώς ήταν η σοφίτα πριν για να φαίνεται το χάος της διαφοράς… είναι όντως πολύ τυχερές (για πολλούς λόγους) ❤

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.