Δημιουργία

Πάρτυ και ιδέες για Δημιουργικό Παιχνίδι

balloons

Ή αλλιώς, πώς μπορεί μια μάνα να βασανίσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό της, πέρα απο τις κλασικές ετοιμασίες ενός παιδικού πάρτυ και την ψυχολογική προετοιμασία που απαιτείται μπροστά στην ιδέα ότι το σπίτι θα κατακλυστεί από αλλόφρονα πιτσιρίκια που θα θέλουν να παίξουν, να εκτονωθούν κι ενδεχομένως να γκρεμίσουν κομμάτια ή και ολόκληρο το σπίτι…

Έχοντας πραγματοποιήσει εως τώρα 9 παιδικά πάρτυ, έχω μαζέψει ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι με τους καλεσμένους μας, για όποιον έχει την όρεξη να «βασανίζεται» όπως έγώ. Εντάξει, ίσως υπερβάλλω λίγο. Μου αρέσει πολύ να προσπαθώ να σκεφτώ καινούριες δραστηριότητες κάθε φορά και ξέρω οτι ορισμένα παιδιά φίλων (καθώς και οι ίδιοι οι φίλοι) πολλές φορές περιμένουν να δουν τι θα έχω ετοιμάσει αυτή τη φορά. Απλά, η αλήθεια ειναι οτι, σε συνδυασμό με τον ήδη περιορισμένο χρόνο μου, καταλήγω να τρέχω σαν τρελή δεξιά κι αριστερά την τελευταία μέρα για να προλάβω τις τελευταίες ετοιμασίες (που τελικά είναι πάντα περισσότερες από όσες νόμιζα).

Αλλά, ας μη χρονοτριβώ άλλο. Τα πάρτυ μας πέφτουν το ένα φθινόπωρο και το άλλο τέλος άνοιξης, οπότε το ένα πάντα γίνεται μεσα στο σπίτι και το άλλο στον κήπο, με αποτέλεσμα και οι δραστηριότητες να προσαρμόζονται ανάλογα. Προφανώς τα πρώτα μας πάρτυ δεν είχαν κι αντίστοιχες δραστηριότητες για το λόγο οτι τα πιτσιρίκια ηταν όλα μικρούλικα και το μόνο που ουσιαστικά αναζητούσαν ήταν να εξερευνήσουν το χώρο γύρω τους κι οχι να καθηλωθούν σε ένα σημείο. Οι περισσότεροι φίλοι κάναμε μαζικά τα παιδιά μας, οπότε έχουμε την τύχη να έχουμε όλοι παιδιά σε κοντινές ηλικίες.

Φωτογραφίες δεν έχω από όλα ή, και να έχω, ειναι κακής ποιότητας, οπότε θα περιοριστώ κυρίως σε περιγραφές τριών δραστηριοτήτων μας.

  • Σε φθινοπωρινό μας πάρτυ, είχα την ιδέα να φτιάξουν τα παιδάκια κουλουράκια, να τα στολίσουν με smarties, χρωματιστή τρούφα (tip: αποφύγετε την τρούφα, πάει παντού!) και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ειχα φτιάξει ζυμη βάσει αυτής της συνταγής (την είχα δοκιμάσει και παλιότερα οταν ειχα φτιάξει μπισκότα σε στικ για τη βάπτιση του ανηψιού μου) και την είχα χωρίσει σε μπουκίτσες μέσα σε σακουλάκια φαγητού. Η ζύμη αυτή έχει το καλό οτι δεν απλώνει και δεν φουσκώνει, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για σχέδια με coup pate. Ειχα αγοράσει και μπόλικα coup pate σε διάφορα σχήματα. Στο τέλος τα βάλαμε στο φούρνο, τα ψήσαμε και τα παιδάκια τα πήραν σπίτι, μαζί με όσα coup pate τους άρεσαν, για να φτιάχνουν και με τη μαμά ή το μπαμπά. Επιπλέον, είχα αγοράσει λευκά μπλουζάκια που ειχα βρει οικονομικά μέσω internet και τα είχα κάνει ποδίτσες βάσει αυτού του tutorial που δεν απαιτείται ράψιμο. Είχα αγοράσει απο το Plaisio χρώματα για υφάσματα κι ειχα κανει πάνω στις μπλούζες σχέδια απο αγαπημένα τους καρτούνς, μαζί με το όνομα του κάθε παιδιού. Φυσικά, επειδή το χέρι μου δεν πιάνει καθόλου, ειχα εκτυπώσει τα σχέδια κι έβαζα κάτω απο τη μπλούζα την εκτύπωση, προσπαθώντας να μένω όσο μπορώ πάνω στις γραμμές. Για τα μικρότερα παιδάκια, δεν είχα φτιάξει ποδίτσες, αλλά είχα αφήσει τα μπλουζάκια ως έχουν, σχεδιάζοντας πάνω καμηλοπαρδαλίτσες και μπαλόνια με το όνομά τους.

(Ναι, στη μία ποδιά, είναι η Έλσα και η Άννα. Αλήθεια!! Πάντως τα παιδιά, το κατάλαβαν)

  • Τα ανοιξιάτικα πάρτυ μας, πέφτουν σχεδόν πάντα με τη γιορτή της μητέρας, οπότε φτιάχνουμε και δωράκια για τις μαμάδες και τα προσφέρουμε. Πρόπερσυ, τους φτιάξαμε κολιέ με χαντρούλες και πλαστικά σχοινιά κι επιπλέον, για να κάνουμε και κάτι πιο.. «αγορίστικο» (αν και δεν συμπαθώ τον διαχωρισμό των παιχνιδιών βάσει φύλου) είχα αγοράσει χρωματιστά φύλλα κανσόν. Με μαύρα κανσόν είχα φτιάξει τρενάκια βάσει αυτού του printable και με τα χρωματιστά είχα κόψει τετράγωνα σε αντίστοιχο μέγεθος για βαγόνια. Σε μεγάλα λευκά κανσόν, ειχα σχεδιάσει γραμμές τρένου στο κάτω μέρος και τα παιδάκια έπρεπε να κολλήσουν τη μηχανή και τα βαγόνια, επιλέγοντας χρώματα.
  • Το περσυνό μας ανοιξιάτικο πάρτυ, είχε αντλήσει την έμπνευση από το blog kerasopites και συγκεκριμένα από τη φοβερή αυτή ιδέα με τα γλαστράκια. Όσο κι αν έψαξα για τοσο γλυκά κι όμορφα ποτηστηράκια, δεν κατάφερα να βρω κάτι σε λογική τιμή, κι επειδή τα παιδιά ηταν καμιά 15αριά, αρκέστηκα σε απλά ποτηστηράκια παραλίας. Επιπλέον, τους είχα αγοράσει και διάφορα αυτοκόλλητα για να διακοσμήσουν το γλαστράκι τους και στο τέλος το πήραν σπίτι μαζί με το ποτηστήρι, να το προσέχουν και να το αγαπάνε. Προφανώς γεμίσαμε χώμα, αλλά αυτά ειναι τα καλά της αυλής.

img_0434

Μία φορά επίσης, επιχείρησα κι έφτιαξα πινιάτα με μπαλόνι, εφημερίδες κι αλευρόκολλα, βασισμένη σε ένα αντίστοιχο tutorial, με την οποία τα παιδιά κυριολεκτικά τρελάθηκαν. Νομίζω οτι έκανα την απλούστερη δυνατή εκδοχή για πινιάτα, επιχείρησα να βάλω μόνο μια στρώση εφημερίδας με αλευρόκολλα, για να σπάσει σχετικά εύκολα, και στο τέλος τη στόλισα με χρωματιστά γκοφρέ χαρτιά. Το tutorial που ειχα βρει στα ελληνικά, δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον, αλλά μια βασική ιδέα δίνεται κι εδώ. Θα επιχειρήσω να φτιάξω και φέτος μία, διαφορετικού σχήματος αυτή τη φορά, γιατί την απαιτεί το κοινό!

Ήδη τα επόμενα γενέθλια πλησιάζουν επικίνδυνα και προσπαθώ να κατεβάσω ιδέες. Έχω 2-3 στο μυαλό μου, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς θα προκύψει το πρόγραμμα.

Stay tuned!

2 σκέψεις σχετικά με το “Πάρτυ και ιδέες για Δημιουργικό Παιχνίδι”

  1. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου! Και οι δικές μου κόρες έχουν φθινόπωρο (20/1ο)
    και άνοιξη (01/05) γενέθλια και αυτη την εποχή ψάχνω ιδέες! Πολλά φιλιααα

    Μου αρέσει!

    1. Κι εμείς Οκτώβρη και Μάιο είμαστε. Πολλές συμπτώσεις 🙂 νομίζω οτι ήδη πήρα μια ιδέα απο εσένα για ενα απο τα επόμενα πάρτυ της «σεζόν». Φιλιά κι απο μένα!

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.